بازدیدها: 756
دندانپزشکی کودکان چیست؟
دندانپزشکی کودکان یک رشته تخصصی از دندانپزشکی است که بر سلامت دهان و دندان و مراقبت از دندان نوزادان، کودکان و نوجوانان تمرکز دارد. این شاخه دندانپزشکی شامل پیشگیری، تشخیص و درمان مشکلات دندانی خاص این گروه سنی است. دندانپزشکان اطفال تحت آموزش های اضافی فراتر از دندانپزشکی عمومی قرار می گیرند تا در مدیریت نیازها و رفتارهای منحصر به فرد دندانی کودکان مهارت پیدا کنند.
دندانپزشکی اطفال طیف وسیعی از خدمات را شامل می شود، از جمله معاینات منظم دندانپزشکی، مراقبت های پیشگیرانه (مانند جرمگیری کردن دندان، درمان های فلوراید، و سیلانت ها)، تشخیص و درمان زودهنگام Pediatric dentistry encompasses a wide range of services, including regular dental examinations, preventive care (such as teeth cleaning, fluoride treatments, and sealants), early diagnosis and treatment of tooth decay, management of dental emergencies, guidance on proper oral hygiene practices, orthodontic evaluations, and education on nutrition and oral hygiene habits. ، مدیریت فوریت های دندانی، راهنمایی در مورد اقدامات بهداشتی مناسب دهان و دندان. ارزیابی ارتودنسی و آموزش تغذیه و عادات بهداشت دهان و دندان.
بدون مراقبت درست دندانپزشکی، کودکان با پوسیدگی های دهانی و بیماری های احتمالی روبرو هستند که می تواند باعث بروز درد و عوارض بسیاری در طول زندگی شان شود. امروزه، پوسیدگی های دندانی و بیماری های عفونی در اطفال و کودکان، پنج برابر بیشتر از بیماری آسم و هفت برابر بیشتر از تب یونجه شایع است.
دندانپزشکان اطفال همچنین نقش مهمی در رسیدگی به اضطراب های دندانی کودکان و ایجاد یک تجربه دندانپزشکی راحت و مثبت دارند. آنها اغلب از تکنیک های دوستدار کودک، استراتژیهای مدیریت رفتار و محیطی دلپذیر استفاده میکنند تا اطمینان حاصل کنند که کودکان در طول ملاقاتهای دندانپزشکی احساس راحتی میکنند.
اهمیت مراقبت از دندان های کودکان
برخلاف باور عموم مردم، مراقبت از دندان های شیری و سلامت آن ها تاثیر بسیار زیادی بر بهبود وضعیت و سلامت دندان های دائمی دارد. مراجعه به دندانپزشک کودکان در دوران کودکی، یکی از مهم ترین اقدامات پیشگیرانه و درمانی می باشد.
متاسفانه، نادیده گرفتن بهداشت دندان های شیری، می تواند به رشد ناصحیح و غیر اصولی دندانه ای دائمی منجر شود. همچنین، این امر ممکن است خطر ابتلا به پوسیدگی و بیماری های دهانی و دندانی را در بزرگسالی افزایش دهد. اگر به دندانپزشک کودکان مراجعه کنید، او با معاینه هایی که انجام می دهد، به شما و کودکتان توصیه های لازم را ارائه خواهد کرد:
- به کودکان خود غذا را با قاشق دهانی خود ندهید؛ زیرا بزاق شما می تواند یکی از عوامل ایجاد پوسیدگی دندان های آن ها باشد.
- از بین بردن باقیمانده غذا یا فرنی از دهان کودکان بسیار حائز اهمیت است؛ بنابراین، با استفاده از دستمال و شستن دست های خود، مطمئن شوید که دهان کودکان از باقیمانده های غذا پاک می شود.
-
یک کلینیک دندانپزشکی کودکان دقیقا چه خدماتی را ارائه می کند؟
در ادامه برخی از مهمترین خدماتی که بهترین کلینیک های دندانپزشکی کودکان و اطفال ارائه می دهند را اشاره می کنیم:
آموزش تخصصی مسواک زدن و نحوه مراقبت از دندان ها به کودکان
اینکه چطور در سنین مختلف کودک را برای مسواک زدن آماده کنید, چگونه کودک را تشویق به مراقبت از دندان هایش کنید , از چه نوع مسواکی و خمیر دندانی استفاده کنیدو…در مقاله آموزش مسواک زدن به کودکان بیان می شود.
مراقبت های پیشگیرانه
مراقبت هایی از جمله استفاده از تمیز کننده ها خصوصا فلوراید و توصیه های لازم مربوط به تغذیه و رژیم غذایی. آشنایی با فلوراید تراپی اطفال , خمیر دندان های حاوی فلوراید , ژل ها و دهان شویه های حاوی فلوراید و آدامس های فلوراید دار و… در کلینک های دندانپزشکی ارائه می شود.
تشخیص زود هنگام حفره دندانی
حفره های دندانی سوراخ هایی هستند که به دنبال پوسیدگی در دندان ایجاد می شود. علامت اصلی حفره دندان، سوراخ در دندان است. اما گاهی ممکن است این عارضه با هیچ نوع علائمی همراه نباشد. پس تشخیص به موقع می تواند از مشکلات دیگر جلوگیری کند.
-
مشاوره دندانپزشکی کودکان
مشاوره های مختلفی در کلینیک های تخصصی دندانپزشکی کودکان ارائه می شود، از جمله:
- عادت های نوزادان و کودکان در زمینه استفاده از پستانک و انگشت شصت
- تشخیص شرایط دهان و دندان برای مقابله با بیماری هایی مانند دیابت، نقص مادرزادی قلب، آسم، تب یونجه و اختلالات بیش فعالی
- مراقبت از آسیب های دندانپزشکی مانند شکستگی یا جابجا شدن دندان ها
- و …
درمان پوسیدگی دندان در کودکان
- ظرف شش ماه بعد از رویش اولین دندان کودک ، جهت معاینه و دریافت اطلاعات و مشاوره های بهداشتی مناسب ، نوزاد خود را نزد دندانپزشکی متخصص کودکان ببرید.
- دندان های نوزادتان را زمان رویش آنها تا حدود ۱.۵ سالگی ، شب ها قبل از خواب با استفاده از یک پارچه یا گاز استریل ، یا مسواک های انگشتی تمیز کنید.
- در صورتی که کودک عادت کرده مکررا شیر بخورد ، سعی کنید به تدریج تعداد دفعات شیرخوردن را کاهش دهید و بعد از هربار شیردهی به کودک آب بخورانید تا اضافات شیر از روی دندان ها پاک شود.
- برنامه زمانی منظمی برای وعده های غذایی اصلی کودک و نیز میان وعده ها طرح ریزی کنید و تعداد میان وعده ها را به حداقل برسانید.